Mindennek ára van

Ma volt a holnap tegnapja

Buzsik Zsolt
2009. 08. 31.
Város lett Mezőkeresztes. Oda a falusi turizmus.

Autópálya-információk
Előzetes letartóztatásba helyezték azt a két albán nemzetiségű koszovói férfit, akik az autópályák mentén követtek el lopásokat. Csapdát állítottak nekik: a rendőrség egy autóval beállt a pihenőbe, az „alvó” sofőrt egy civil ruhás rendőr alakította. Az M7-esen felborult román busz alvó sofőrje viszont önmagát alakította.

Megvan!
Az ATV tudósítása szerint már megvan az a 120 milliárd forint is, amit az önkormányzatoktól vonnának el. Ha megvan, miért kell elvonni?

Kimagasló
A moszkvai Novogyevicsij-kolostor kimagasló személyiségek számára fenntartott temetőjében helyezték végső nyugalomra Szergej Mihalkovot, a szovjet és az orosz himnusz íróját. Tényleg nem volt akárki: Sztálin utasítására megírta a szovjet himnuszt, Sztálin halála után átírta, majd Putyin megbízásából ismét átköltötte, sőt az átírások között még Paszternak és Szolzsenyicin üldözésére is tudott némi időt szakítani.

Nehéz idők jönnek
A miniszterelnök pénteken írta alá azt a rendeletet, amely szerint az interneten kell nyilvánosságra hozni, hogy mennyit keresnek az állami vállalatok és intézmények vezetői. A hír hallatán vezető tisztségviselők sztrájkot helyeztek kilátásba, amennyiben a munkáltató nem teljesíti a bércsökkentésre irányuló követelésüket.

Takaréklángon
A gazdasági válság érződik a magyar tévécsatornáknál is, visszaesett a saját gyártású műsorok száma. Ezért összevonják a Legyen Ön is milliomost a Kész átveréssel.

Kényes dátum
Akár már szeptember első felében találkozhat egymással Budapesten a magyar és a szlovák kormányfő. A két ország közötti feszültség enyhítését szolgáló találkozó részleteiről a szlovéniai Bledben egyeztet a magyar és a szlovák külügyminiszter. Abban máris megegyeztek, hogy szeptember 5-én semmiképpen nem kerülhet sor a találkozóra, mert a Viktorok akkor ünneplik a névnapjukat.

Titkos boldogság
Egy, a napokban publikált felmérés eredményei azt mutatják, hogy a Kelet-Ázsiában élők közül a szingapúri lakosok a legboldogabbak. Az észak-koreaiak is boldogok lennének, ha beengednék hozzájuk a kérdezőbiztosokat.

Columbo
Kockakővel betörték Szegedi Csanád jobbikos EP-képviselő hazafias boltját Budapesten a Móricz Zsigmond körtéren. Vagy izraeliek voltak, vagy romák, vagy szlovákok, vagy románok, vagy melegek, vagy rendőrök, vagy magyarok.

Ó, csak az éjfél jönne már!
Az Index információi szerint várhatóan vasárnap éjfélkor sötétül el végleg a Budapest Televízió képernyője. Még utoljára belenéztem: két magyar nóta között rákellenes gyógyszereket reklámozott egy gyógyszer-csomagküldő szolgálat. Mikor lesz már éjfél?

Fájdalmas egyetértés
Újpest polgármestere egyetért szocialista alpolgármesterével abban, hogy vissza kellene állítani a kerületben a Fájdalmas anya című trianoni emlékművét. A szobor Újpest része, ott volt a téren, és ott is marad, polgármestereként abszolút nem érdekel, mi a véleménye erről azoknak, akik nem ott élnek. Akinek nem tetszik, ne jöjjön Újpestre - fogalmazott a városrész vezetője. - Jól van, na, régebben sem a trianoni emlékmű miatt nem jártam Újpestre.

Dilemma
Várhatóan földcsuszamlásszerű győzelmet arat a japán parlamenti választásokon az ellenzéki Demokrata Párt (DPJ), ezzel véget ér a Liberális Demokrata Párt (LDP) több mint fél évszázada tartó hatalma. Nem tudom, sajnáljam-e a japánokat, amiért csak két demokrata párt között választhatnak, vagy irigyeljem-e őket, amiért két demokrata párt között választhatnak?

Recept
Emberölésként kezelik Michael Jackson halálát. Az igazságügyi orvos szakértő elmondta: Michael Jackson haláláért alapvetően az erős érzéstelenítő hatású propofol, valamint a Lorazepam nevű nyugtató a felelős. Az énekes szervezetében azonban Midazolam, Diazepam nevű szereket, továbbá Lidocaine-t és Ephedrine-t is kimutattak. Hogy lehetett ennyi gyógyszert be- és megvenni? Szerintem csakis receptre.

Leleményes nép
A főpolgármester vizsgálatot kezdeményezett amiatt, hogy az augusztus 20-i állami ünnep során magáncég kapott bérbe ingyen közterületet, többek között egy forgalmi sávot, a repülőverseny VIP-vendégei kényelmére. Újabb magyar találmány: közterületet ingyen bérbe venni.

Csodabogyó
Az MSZP vasárnap felszólította a Fideszt, hogy hívja vissza képviselőjét, Ékes Ilonát a parlament emberi jogi bizottságából. Ékes Ilona többek között arról beszélt, hogy a homoszexuálisokat gyógyszeres kezeléssel kellene heteroszexuálissá átnevelni. Ha komolyan gondolja, osztogathatna ebből a gyógyszerből a melegfelvonuláson!