Balesetvédelmi okokból épülnek földutak

Sámánok gyógyíthatnak a kórházakban??!?

Smuzewitz Ilona
2019. 09. 25. · Hócipő 2019/20
Miután sem a választási bizottság, sem az energiaital gyártója nem kifogásolta, hogy Bomba Gábor a saját nevét használva legyen polgármesterjelölt, a Fidesz a Honvédelmi Minisztériumhoz fordult, és azt javasolta, pereljék be Bombát. A párt szerint közbiztonsági problémát okozna, ha Bomba polgármester lehetne, félő ugyanis, hogy minden testületi ülésen riasztanák a tűzszerészeket, amint valaki kimondja azt, hogy Bomba. A párt szerint ez túlzottan megterhelné a költségvetést, mert ki kellene fizetni a tűzszerészek kiszállását, ráadásul megfélemlítené a nemzeti pártokat, mert a képviselők nem mernének részt venni olyan üléseken, ahol a bevándorláspárti Soros-hálózat képviselői Bombával fenyegetőznek. A Fidesz felszólította a Nemzeti Választási Bizottságot, hogy a Kovács, Esztergályos és Lakatos vezetéknevű ellenzéki jelöltek miatt kezdjen egyeztetést a fémipari dolgozók szakszervezetével. Előfordulhat ugyanis, hogy egy ellenzéki Kovácsra azért szavaznának, mert azt hiszik, lovakat patkol és kovácsoltvaskorlátokat készít, miközben ő valójában szobafestő-mázoló. Hasonló beadványokat nyújthatnak be az Asztalos, Ács, Molnár, Szántó, Vető, Faragó családnevű ellenzéki jelöltek ellen is. Elképzelhető, hogy Karácsony miatt az Északi-sarkra, a Télapónak írnak.

*

Megerősítette az emberminisztérium, hogy a XI. kerületben már csak jövőre jut be hasi ultrahangra, aki most jelentkezik a vizsgálatra. Ám a tárca szerint ez valójában tervezett intézkedés, Kásler miniszter ugyanis úgy döntött: alapjaiban fogja megreformálni az egészségügyet és a betegirányítási rendszereket. Ennek egyik fontos lépése a tervezhetőség. A miniszter azt szeretné, ha a magyar családok már január elsején pontosan tudnák, mikor kell orvoshoz menniük, így terveznék meg munkájukat és szabadidejüket is, és ehhez a kormányzat minden szükséges segítséget megad. Kásler szerint az sem igaz, hogy a magyar emberek közül akár egy is ellátás nélkül maradna, mert az orvoshiány egyrészt baloldali, bevándorláspárti mítosz, másrészt a kórházak udvarán jurtákat állítanak fel, ahol tuva sámánok fogadják majd a sürgős eseteket. „Az már régóta köztudott” – mondta az emberminiszter – „hogy ők a legjobbak a szakmában.” Szerinte sokkal eredményesebbek és hatékonyabbak bármelyik XI. kerületi ultrahangnál.

*

Valóban kétszer adta át a fideszes képviselő az 1,2 kilométeres föld­utat Milejszeg és Nagylengyel között, ismerte el Hollik István. A kormányszóvivő szerint erre azért volt szükség, mert elindult a Nemzeti Ösvény és Földút Program, és ennek pályázati kiírásai között szerepel, hogy az elkészült földutak mindkét végét át kell adni. Szerinte jellemző, hogy a bevándorláspárti álbaloldaliak az átadással foglalkoznak, nem pedig azzal, hogy a földút 1,2 kilométerrel közelebb hozott két magyar települést, amelyeken magyar emberek élnek, akik ezentúl könnyebben tudnak találkozni más magyar emberekkel, amikor kölcsön akarják kérni a fűkaszát, vagy el akarják adni a szabadságharc tüzén főzött pálinkájukat. Ha pedig leesnek a bicikliről, akkor – főleg esős időben – puhára esnek, nem ütik meg magukat annyira, mint az aszfalton. „Számos ösvény és földút szeli át majd az országot” – mondta – „ezáltal is erősítve az együvé tartozás élményét, gyarapítva a kisközösségeket, serkentve az ismerkedést.” Az ismerkedés „gyakori következménye a gyermekáldás, tehát a Nemzeti Ösvény és Földút Program egyúttal a Magyar Családok megmaradását és sokasodását is szolgálja, ezáltal pedig a Családvédelmi Akcióterv fontos része és eszköze”. A szóvivő szerint minden földutat egyébként hosszában is át kell adni, ezért október 13-ig még legalább egyszer ünnepelhetnek a helyiek, a földút ugyanis „a gazdaságilag is erősödő Magyarország” egyik fontos jelképe lett.

*

Hisztériakeltésnek nevezte a vasúttársaság a hírt, hogy azért nem indult el négy vonat egyetlen nap alatt, mert nem lett volna elég mozdonyvezető. A cég szerint az új, őszi menetrend vasutasbarát lett, mert szeretnék, ha a mozdonyvezetők éreznék, ők is fontos részei a vasútnak. Ezért mostantól a mozdonyvezetők döntik el, mikor, melyik irányba indulnak el. Mozdonyvezetőből egyébként van elég, de a vasúttársaság nem akarja túlterhelni őket, ezért többségük a Balatonnál pihen.

*

Miután kiderült, hogy az asszonyok akkor szülnek, ha akarnak és késztetésük van rá, illetve ha úgy nevelik őket, hogy a család érték, az emberminisztérium kidolgozta a Magyar Asszonynevelő Nemzeti Tervet. Kásler Miklós szerint a neveletlen asszony nem szül, ezért a férfitársadalom felelőssége, hogy az asszonyokat minél korábban és minél jobban megneveljék. A nemzetnek ugyanis szülő asszonyokra, nem pedig affektáló hölgyecskékre van szüksége, ha azt akarjuk, hogy a magyar emberek ne fogyjanak el, hanem többen legyenek. A program már az általános iskola alsóbb osztályaiban elkezdődne, a kormány pedig lehetőséget teremtene, hogy a lányok még az érettségi előtt befejezhessék tanulmányaikat, és Főállású Szülő Asszonyokká képezzék magukat. Az OKJ-s képzés záróvizsgáján egy tétel lenne: minimum egy gyermek megszülése (de ikerszülés sem akadály). A Főállású Szülő Asszony minősítést három­évente kellene megújítani egy-egy új gyermekkel, legfeljebb négy darab magyar gyermekig. Utána már a szülés nem hivatás, hanem hobbi lehetne.

*

Budakeszin a Momentum képviselője 3D-s zebrát festett az iskola elé. Két nap múlva az önkormányzat hagyományos zebrát festetett a helyére. Állítólag azért döntöttek így, mert féltek, hogy az iskolások leeshetnek a térhatású felfestésről, és ezért veszélyeztetés miatt feljelenthetik „a fontoskodó, álbaloldali ellenzéki jelöltet”.