Mindenkinek van egy álma

Para-Kovács Imre
2017. 03. 01. · Hócipő 2017/05
Valahogy úgy alakult, hogy sohasem akartam mozdonyvezető lenni, már egészen kora gyermekkorom óta állatokkal akartam foglalkozni, és ha belegondolok, ez tulajdonképpen sikerült. Az emberiség, mint olyan, és az emberek egyénenként is hidegen hagytak, meneteltem kantáros nadrágomban – a kis mizantróp, aki, ha teheti, egyszer majd elpusztítja a világot. Fekete-fehér lakkcipőm talpa hidegen csattant az aszfalton, térdemen méretes plezúr, kezemben semmi. Nem volt sohasem szükségem eszközhasználatra, ha ártani akartam, inkább a tudatosság alaposan leszűkített sugarával égettem lyukat mások ványadt önbecsülésébe. – Szívesen – mondtam hűvösen, és átléptem a halottakat.

Nem messze tőlünk lakott egy kecske, közvetlenül a lakótelep tövében, és hozzá néha átjártunk anyámmal. Megnéztük. A kecske is megnézett minket. Elég rég volt, biztos nem él már. Meddig él egy kecske? Biztos nem eddig. Eddig csak az emberek élnek, és azok az állatok, amik nem itt élnek. Nem itt élnek, de élnek még. Délután volt az ifjúsági parkban, a színpadon soundcheck, bár Miskolcon nem így hívták akkoriban, éppen a gitár van soron, még sohasem hallottam ilyen csodálatos hangot, torzított, mégis fenséges akkord, mintha egy egészen más világból jönne. – Menjünk haza! – mondja anyám, biztos arra gondol, hogy zavar a hangerő, pedig éppen ellenkezőleg: ezentúl mindig ebben a hangzavarban akarok élni. Most is, amikor ezt írom, az Agent Orange korai felvételei szólnak a fülemben.

Most, amikor éppen az a munkám, hogy álmokat pusztítok, arra gondolok, hogy akkor és ott, abban a pillanatban, a villanygitár hangját hallva és a kecske emlékével a fejemben, elhatároztam, hogy ha felnövök, álmokat fogok elpusztítani. Elpusztítom az álmaidat, és téged akár életben is hagyhatlak, annyira mindegy. Innentől kezdve már csak tengődsz, nem leszel önmagad, tűzért rimánkodsz a McDonald’s előtti mocskos járdán, vagy káromkodsz a tévé előtt. Nekem mindegy, én már végeztem veled.

De még csak 1970-et írunk, Nyugatról szivárog a 68-as kéjgáz, a transznacionális csábítás olyan erős, hogy magam is kozmopolitává változom, öntudatlan kis ügynök leszek. Két nagy ellenségem van: a magyarok és az emberiség fennmaradó része. Néha sírva fakadok a stressztől, mert még nem vagyok elég erős, korlátozottak a lehetőségeim, még előttem az általános iskola meg minden, alig érem fel az asztalt, de eltökélt vagyok. Elkezdek mellékvesére és rekeszizomra gyúrni, tiltott irodalmat olvasok.

Nem véletlenül tiltott ám a tiltott irodalom.

Abban az időben, amikor Mózes született, volt élete virágjában Atlas, az asztrológus, a természetfilozófus Prometheus fivére, az idősebb Mercurius anyai nagyapja; ennek az unokája volt Mercurius Trismegistus, ő dobta össze később a Corpus Hermeticumot, Thoth nem létező könyvének görög változatát, minden rossz forrását, a felvilágosodás, a 68-as eszmék, a kommunizmus, nem utolsó­sorban pedig a Szabad Demokraták Szövetségének alapjait képező irományt, amit Cosimo de Medici fordíttatott le Firenzében 1460 körül, nyilvánvaló zsidó hatásra és nyomásra, hogy elkezdje pusztító diadalútját, ami jelenleg is tartana, ha néhány önfeláldozó politikus nem ismeri fel időben a veszélyt.

A sejtszintű, és mint fentebb kifejtettem: gyermekkoromtól növekvő gyűlölet, kiegészülve eme szakirodalommal és Marxtól Marcuse-ig tartó fegyelmezett utazásommal, bőven elegendő volt ahhoz, hogy már fiatal felnőttként nagyobb veszélyt jelentsek a társadalomra, mint Pol Pot és Johnny Rotten együtt, de a helyzet nem nekem kedvezett, mert a rendszerváltás zűrzavarában elveszett volna a hangom, így kivártam, amíg a nemzeti kormány megpályázta a 2024-es olimpiát.

Mint azóta már nyilvánvaló, sikerrel jártam, megroppantottam az általam gyűlölt nemzet gerincét, és az emberiséget is megfosztottam attól az élménytől, hogy egy magyar olimpiát lássanak. Olyan szinten sikerült zavart keltenem a fejekben, hogy a totális összeomlástól végül csak a miniszterelnök lánya mentette meg az államot, amikor kiírta Facebook-oldalára, hogy we does not need no edukasion, we does no need your thouft kontroll.

Kósa Lajos egészen odáig fajult, hogy kijelentette: a Fidesz és a kormány mindig is ellenezte az olimpiát, csak a Soros-Simicska duó befolyása alá került Tarlós István kedvéért tettek úgy, mintha érdekelné őket, de most, hogy lelepleződött az összeesküvés, inkább orosz hadgyakorlatot rendeznének, mert azt vidéken is meg lehet tartani.

Orbán egy darabig tartotta magát, egy hokimeccs szünetében arról beszélt, hogy ha szavazni akar a nép, akkor szavazzon, majd hírnök jő zihálva, hogy a népet éjszaka kicserélték, és Budapesten jelenleg egymillió Soros György és egymillió Simicska Lajos alkotja a lakosságot, így még időben visszavonta elhamarkodott ajánlatát, és a későbbiekben arról beszélt, hogy akkor lesz itt legközelebb népszavazás, ha sikerül állampolgárságot adni a világ összes Fidesz-szavazójának, és megfosztani magyar útlevelétől az összes hazaárulót. Akkor is csak lényegtelen kérdésekben.

Ha eddig nem is, de a Thoth könyvére hivatkozó Gyurcsány Ferenc megjelenése pillanatában egyértelművé vált a nemzetközi jobboldal és baloldal összefonódása, miközben a centrális erőtérben kormányzó Orbán csak és kizárólag a permanens forradalom intézményével képes megvédeni a magyarokat a már nevében is provokatív és nemzetgyalázó „Magyar” Helsinki Bizottság aknamunkájától, a zoroasztrista menekültek hadoszlopaitól és a megújuló energiáktól.

Nem egyszerűen gonosz vagyok, de gonosz alakváltó, ezért is mesélem el mindenkinek a történetemet, azt a pusztítást, amit az elmúlt hetekben végeztem. Célom az, hogy a század végére senki se beszéljen ezen a bolygón magyarul, kiegészítve azzal, hogy lehetőleg senki se beszéljen. Lefőtt a kávé, ideje kihalni, emberiség.

A tengeri emlősök ügynöke vagyok, egy fajáruló, aki feladja a nemet a rendért.

Most elindulok új alakomban, mert sötétedik, kezemben olajoskanna, és várnak a lakóparkok.