2017

Farkasházy Tivadar
2017. 01. 04. · Hócipő 2017/01
Áder kifizeti Weisz Fanni újévi gázsiját, hogy ne csak mondja, hanem mutassa is, hogy mi lesz. Kövér kitiltja a feleségét is a Házból, mert kinevette, amikor belelógott a bajsza a paradicsomlevesbe, ami ráadásul vörös is. Schmidt Mária a Figyelő megvétele, Kertész Imre hagyatéka és a Népszabadság Bécsi úti táblája után azt is kiköti, hogy csak ő árulhasson fagylaltot nyáron. Dózsa László kideríti, hogy a leánykori neve Pruck Pál. Puch László eladja a Népszavát saját magának. A 168 Órában kifizetik az elmaradt béreket, majd visszakérik. New Yorkból érkezett haszid zsidók a Klubrádióról érdeklődnek, hogy lehet fogni. A Médiatanács elmagyarázza. L. Simont kinevezik költővé, mert az még nem volt.

Kerék-Bárczy és Pápa Levente új pártot alapít, ezzel megelőzik Fodort, mivel már ketten vannak, Gábor meg egyedül, mert már Szent-Iványi se bírja. Bokros magát jelöli miniszterelnök-jelöltnek, mivel mást nem talál hozzá. Schiffer András feljelenti Dobrev Klárát, amiért Gyurcsány felesége. Szili Katalin bejelentkezik, hogy ha Áder mégse, akkor ő vállalja, addig eltengődik a havi egymillióval. Schmitt Pál mindenkinek a fülébe súgja, hogy ha netán patthelyzet alakul ki az Úszószövetségben, akkor neki remek a lábtempója.

Pintér kölcsönadja az ujjlenyomatát Pharaon professzornak, aki a kormányfő spórolt pénzét beteszi a Cinege utcai sparheltjába, de ráfázik és feldobja a talpát. Ráhel megáll a saját lábán, mire a Cirque du Soleil leszerződteti. Tiborcz befizeti a Cégbíróságon az egész Budavári Palota illetékét. Rogán beül egy Cecilia Bartoli-koncertre, mert Barter Cecíliának olvasta. Habony haza akarja vinni Stadler freskóját Akasztóról, de nem tudja leakasztani.

Bencsik András a lovagkereszt után megkapja a hisztikeresztet is. Bayer Zsolt könyvet ír Schiff Andrásról, ezért beássa magát az életrajzába. Botka júniusig ötször megsérti Gyurcsányt, majd elnézést kér, hogy áprilisban elfelejtette. Kunhalmi Ágnes még nem döntött, hogy jövőre Tokajban vagy Badacsonyban indul. Medgyessy felveti, nem kéne-e bevenni az összefogásba a Betyársereget is. Vona örökbe fogadja az összes kóbor zsidó cicát, kivéve a vecsésieket. Lázár a kormányinfón Móricka-vicceket mesél az egyetlen megmaradt ellenzéki újság, a Fürge Ujjak munkatársának. Spéder Princz Gábor albérlője lesz Bécsben.

Garancsi engedélyt kap, hogy lebontsa a Gellért-hegyet, mert eltakarja a toronyházát a Kopaszi-gáton. Puzsér beleköt Havasba, ezzel elvannak egy darabig. Kunfalvi Nóra megkérdezi Juhász Pétert, mi akar lenni, a düsseldorfi rém vagy a bostoni fojtogató? Németh Sándor Toroczkaival ebédel Ásotthalmon, azzal indokolva, hogy épp arra járt. A Puskás Akadémia megkapja az egész nyugdíjkasszát, nehogy kiessen az NB II-ből is. A fideszesek minimálbérét felemelik egymillióra. Baán László mélygarázst építhet a Kékesen, ezért kivágatja a Bükköt, bár az nem ott van. Kubatov megveszi Deutsch Tamás beléptető kapuját, nehogy Erdősiné bejuthasson a Groupama Arénába. Csányi Sándor römikártyán hirdeti a Pick szalámit, Berki Krisztián pedig a káróját. Lánczi András a Corvinuson katedrát ad a gój motorosok vezetőjének.

Polt Péterről kiderül, hogy Matolcsy unokatestvére, és piros pöttyök vannak az életrajzában. Kálmán Olgát egy szekta megátkozza. Marsi Anikó felolvassa, hogy mindkét Rajk László nyugatjugoszláv békaembereknek kémkedett. Palik egy Dob utcai romkocsmában ordibál, hogy hol van Matt Damon. Kósa szellemi párbajra hívja ki Németh Szilárdot, de mindkettőt leléptetik. Hosszú Katinka és Shane Tusup hazaviszi Gyárfást, hogy otthon is szídhassák. Farkas Flórián nyári és téli olimpiát ígér több roma kisebbségi önkormányzatnak, és felveszi értük az előleget. Pukli véletlenül egyetért magával, ettől teljesen megzavarodik, és kilép magából. Palkovics Kazinczy-díjat kap, de motyogás közben lenyeli egy marék mássalhangzóval. Balog Zoltán keresztény faiskolákat avat, akiknek énekel is, mire mind bonszájjá változik. Az Artisjus megállapítja, hogy a normál zenei A hangot Kovács Ákos írta, ezért havi tízmilliót kap. Dés László megfújja, hátha végre előbújnak a liberálisok, mert már mindent megfújtak.

Ascher Tamás megrendezi a Katonában a Három nővért Sándor Mária és Szabó Tímea főszereplésével, a harmadik nővért kihúzza a darabból, mert nincs több az országban. A CNN forgatócsoportot küld Pestre, amikor megtudja, hogy itt az orvosok helyett stadionok operálnak. Czunyiné és Hoffmann Rózsa kisorsolja egymás között Semjént, aki magasról les rájuk. Harrach vasárnapra becsukatja az összes börtönt. Szél Bernadett és Hadházy Ákos tiltakozik a paksi halászlé ellen, amikor Putyint Orbán a Hősök terén fogadja. Fazekas elintézi, hogy Karcag díszpolgárává válasszák Marcsikát.

Orbán Győző minden követ megmozgat, hogy visszafizethesse Simicskának a 25 évvel ezelőtti előleget. Az ATV az Egyenes beszéd műsorvezetőjének leszerződteti Fásy Ádámot. Molnár Gyulát elődei háromszor feldobják, mert egy teljesen ép MSZP-szervezetet talált vidéken, akikről nem tudott senki. De egyszer sem kapják el, így begipszelve vezeti tovább a pártot. Karácsony Gergely elteszi magát húsvétra, hátha akkor feltámad. A hajléktalanok összebújnak, hogy a népszabisok is elférjenek az aluljárókban. Varga Mihály bejelenti, hogy a karmelita kolostorba mégsem kell aranyszőnyegeket szőni, mert Fekete György mindennap fel fogja nyalni a padlót, s készenlétben ott lesz nála a kormányfő hátsó felének a térképe is.

Tóbiás parókát vesz Andy Vajnától, mert Nyakó és Lukács mindennap elmenekül előle. Kálomista kivágatja magát a Burdából. Szijjártó berendeli Tarsoly Csabát, de aztán a homlokára csap, hogy egyszerűbb, ha átugrik hozzá a Bem térről a Gyorskocsi utcába. A felcsúti kisvasutat meghosszabbítják egy adriai jachtkikötőig. Brüsszel legyint Orbánra, aztán a britekre, végül az egész Unióra. Az ácsok nem veszik észre, hogy a kormány ellopta a lábuk alól a tetőt. Nógrádban egy migránst találnak, de kiderül, még Drégelypalánk ostromakor maradt itt. Trump kinevez száz Mónikát az íróasztal alá, akik közé Orbán is megpróbál beférkőzni. Közben kiderül róla, hogy Mészáros Lőrinc strómanja, de már nem lesz lap, hogy megírja. A demokratikus ellenzék megbeszéli, hogy novemberig megállapodnak, de nem teszik hozzá, melyik novemberig. Magyarország eltűnik a térképről, de ezt senki sem veszi észre. Őszre mindent belepnek az avarok.